Hvis du står overfor at skulle installere en ny varmekilde i dit hus, så har du alle muligheder for at vælge netop den type, som du bedst synes om, og som du tænker, vil være den bedste løsning for lige netop din bolig. Overvej de forskellige typer, som findes på markedet. Skal det være en varmepumpe? Skal det være radiatorer? Har du overvejet gulvvarme? Skal det være en masseovn eller noget helt andet? Der er mange muligheder, og alle har hver sine fordele og ulemper. Hvis du ikke selv har sat dig grundigt ind i det, så kan det anbefales at du rådfører dig med en, som har god forstand på det, så du træffer et godt valg.
Derfor er gulvvarme en god løsning
Det er selvfølgelig dejligt på kolde dage at gå rundt på en gulv, som er varmt. Det er tilfredsstillende for kolde fødder, og man får hurtigere varmen, end hvis den kommer fra en radiator, da varmen er mere konstant og fordelt anderledes og mere optimalt i rummet. Derudover er gulvvarme godt til at holde fugt væk, også selvom du måtte tørre tøj i rummet eller lægger våde håndklæder på gulvet efter et bad. Derfor får du et bedre indeklima, når det kommer til fugt i boligen.
Gulvvarme til gør-det-selv personen
Er du gør-det-selv-typen, så er det faktisk ikke helt så kompliceret igen at lægge gulvvarme til gør-det-selv i din bolig. Der findes flere typer af gulvvarme. Nogle af dem er rene kliksystemer, som de fleste kan håndtere uden større håndværksmæssige færdigheder. Andre kræver, at du er mere grundig, samt at du har sat dig godt ind i, hvad du har med at gøre. Det nemmeste at lægge selv, er de elektriske systemer. Dem hvor der skal cirkulere væske i rørene, kræver større indsigt og gode færdigheder, men det er dog ikke umuligt at gøre det selv.
Sådan installerer du selv gulvvarme
Det nemmeste er at installere elgulvvarme, du skal dog være opmærksom på, at det er dyrt at opvarme hjemmet med el, men hvis du har solceller, så kan det være fordelagtigt. I stedet bør du vælge dem, hvor der skal cirkulere væske rundt. Det er mere energieffektivt. Også disse kan fås i præfabrikerede i ruller, som blot skal fordeles på gulvet. Det er klart det nemmeste at arbejde med. Vær opmærksom hvor rørene ligger, så du ikke kommer til at bore ned i dem efterfølgende, når gulvet lægges ovenpå.
Også en mulighed for gamle huse
Har du en ældre bolig med lav loftshøjde, så er det stadig muligt at få installeret gulvvarme, uden at det tager for meget på loftshøjden. Du behøver derfor ikke at skulle bakse med at banke gulve op for at redde lofthøjden. Det kan du undgå ved at vælge den tyndeste løsning, således, at det kun er få centimeter, som du må undvære. Alternativt kan du vælge at lægge en tyndere gulv ovenpå efterfølgende, for derved at bevare højden til loftet. Gulvvarme er derfor en løsning til alle typer af boliger.